Ontslag advocaat Amsterdam voor werknemers

ontslagadvocaat amsterdam advocaatWerknemers adviseren wij als ontslag advocaat sinds 1997. Niet elke werknemer krijgt regelmatig met een ontslag te maken. Soms komt het onverwacht. Dat terwijl de gevolgen van ontslag ingrijpend kunnen zijn. Niet alleen financieel, maar vaak ook emotioneel. Wij kennen de spelregels van het arbeidsrecht en ontslagrecht als geen ander.

Onze ontslag advocaten in Amsterdam gaan voor het beste resultaat bij ontslag

Volgens de wet heet ontslag ‘opzegging’. Wij houden ons sinds 1997 bezig met ontslagzaken en alle vormen van opzegging. Laat u zich bij (dreigend) ontslag adviseren door onze ervaren ontslag advocaten in Amsterdam. .

Als opzegging niet per se nodig is, kunnen wij bij een arbeidsconflict bemiddelen voor de beste oplossing. Een nette ontslagregeling met recht op WW, of overplaatsing. Mocht opzegging onafwendbaar zijn, dan gaan wij voor het beste resultaat: afwijzing van de opzegging, een passende ontslagvergoeding of een redelijke einddatum. Als nodig vechten we door tot aan de Hoge Raad, net zo lang totdat er recht is gedaan aan uw situatie.

U kunt een beroep doen op onze advocaten bij alle vormen van opzegging:

  • vaststellingsovereenkomst
  • ontbinding door de kantonrechter
  • opzegging op staande voet
  • opzegging door het UWV

Rechtszaken van onze advocaat ontslagrecht

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van rechtszaken waarin wij als ontslag advocaat Amsterdam zijn opgetreden.

Kosten van een advocaat bij opzegging

Bent u particulier, en kunt u een beroep doen op gesubsidieerde rechtsbijstand, dan komt u in geval van opzegging in aanmerking voor een toevoeging. Aan de ontslag advocaat betaalt u alleen uw eigen bijdrage. Die is afhankelijk van uw inkomen.

Geen gesubsidieerde rechtsbijstand

Komt u als particulier niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kunt u de ontslag advocaat zelf betalen (vindt de overheid). Ons starttarief bij ontslag is € 175,00 per uur exclusief btw. Vaak kunnen wij een financiële afspraak maken voor de gehele procedure. En als mogelijk verhalen wij uw kosten op de wederpartij.

Rechtsbijstandverzekering bij opzegging

Als u verzekerd bent bij een rechtsbijstandverzekeraar, dan mag u bij ontslag uw eigen advocaat uitkiezen. U hoeft dus geen genoegen te nemen met een jurist van de rechtsbijstandsverzekeringsmaatschappij.

Kosten bij ontslag en vaststellingsovereenkomst

Bij een vaststellingsovereenkomst betaalt de werkgever de kosten van de ontslag advocaat. Bijna altijd is het bedrag (budget) dat de werkgever ter beschikking stelt voor juridisch advies voldoende. Onze advocaten zullen u volledig informeren en als nodig onderhandelingen aan gaan met de werkgever voor het beste resultaat.

No cure no pay bij opzegging

Advocaten zijn bij ontslagzaken gebonden aan regels. Wij mogen met cliënten in ontslagzaken geen ‘no cure no pay’ afspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *